CURSUS MS PROJECT 2014 PRACTICUM 1

 

 

 

Casus beschrijving practicum 1.

Bij restaurant “De gevulde soeptrien” werken twee receptionisten, twee chef-koks en vier kelners als vaste medewerkers. Daarnaast zijn er momenteel vier leerling-koks en een tijdelijke kracht voor afwaswerkzaamheden.


De horeca kent afwijkende werktijden. Veel medewerkers hebben breekdiensten. Zij werken dan b.v. van 10:00 tot 14:00 en vervolgens van 17:30 tot 22:30. Het werk kent pieken en dalen, en daarom is het van groot belang goed te plannen.


Een dag in het restaurant ziet er gemiddeld als volgt uit:

09:00 u. De koks komen binnen en gaan starten met het mise-en-place.

11:30 u. De voorbereidingen zijn gedaan en het wachten is op de gasten

13:00 u. Spitsuur tijdens de lunch, men komt handen te kort

14:30 u. Gasten vertrekken en de rust keert terug.

15:30 u. De koks gaan naar huis of maken mise-en-place voor het diner (taakverdeling).

17:30 u. De koks gaan weer beginnen: stilte voor de storm

19:30 u. Wederom spitsuur in de keuken, doorgifte van zo’n honderd gerechten, zowel warm als koud.

21:30 u. De meeste gasten hebben gegeten, de werkzaamheden worden afgerond, de keuken wordt schoongemaakt.

22:30 u. De koks gaan naar huis.

In dit practicum is het de bedoeling dat je een planning gaat invoeren in MS Project voor één dag n.l. de eerstvolgende laatste vrijdag in juni. Dit is niet de normale situatie voor een restaurant, maar wel een mogelijkheid om speciale instellingen voor een of meerdaagse evenementen te leren invoeren in MS Project.

Wat je leert in dit practicum is: